JAN VINCENTS JOHANNESSEN FOR MAGNOR GLASSVERK

Foto: Mona Nordøy

Jan Vincents har gjort det meste og litt til, og idag debuterer han som ny glassdesigner for Magnor Glassverk, med vase-serien Gemini. Så idag har vi i tillegg til å være samboere også blitt designkollegaer. Jan Vincents har følgende å si om samarbeidet:

” Jeg føler meg som en local i Hedmark. Min yngste sønn og hans familie bor i Kongsvinger, og det blir mange turer til dem, og til Kongshallen og Gjemselunden. Siden jeg begynte å jobbe med Magnor Glassverk har det også blitt mange produktive turer dit det siste året. Det er fantastisk å jobbe med så mange dyktige håndverkere, så jeg gleder meg hver gang jeg skal dit. Grantrær så langt øyet rekker, og mennesker som er hel ved. Jeg jobber mest direkte med grafisk designer Sten Tuhus, som legger tegningene mine inn på dataen, og er en god samtalepartner når det gjelder form og farge. Og musikk. Det er også fint å jobbe med Cato Amundsen, Egil Bentengen og glassblåserne som lager prototypene mine. Det er imponerende å se hva adm dir Bjørn Waage har fått til med Magnor Glassverk og norsk design de siste årene i et felt med knallhard internasjonal konkurranse. Markedssjefen Lena Klanderud er et fyrverkeri av positivitet og effektivitet, ingenting er umulig! Jeg vil også takke fotografen Mona Nordøy fra Kongsvinger som har tatt fantastiske bilder av Gemini. Jeg vil også takke alle de andre som jobber på Magnor Glassverk, jeg føler nærmest at jeg har blitt et familiemedlem der, og jeg ser frem til mye spennende vi skal lage fremover. “

GEMINIdesign Jan Vincents Johannessen for Magnor Glassverk

GEMINI er tre vakre vaser/fat, designet av den kjente legen og forfatteren, Jan Vincents Johannessen. Jan Vincents Johannessen er selv født i Tvillingenes tegn, Gemini. Han har derfor designet vasene GEMINI med tanke på at de skal være en slags «tvilling» og kunne benyttes på flere funksjonelle måter.

GEMINI er munnblåst og håndlaget i funklende glass av stolte glassblåsere med lang erfaring i faget. Den spennende formen er tosidig, og kan vendes til vase eller fat. Hver eneste en er helt unik, det finnes ikke to som er eksakt like – og de bærer selvfølgelig også Jan Vincents Johannessens verdsatte signatur.

GEMINI vase

«Jeg er GEMINI, tvilling, og kan brukes til mer enn en ting.
Av og til står jeg på føttene, og av og til på hodet.
Derfor tegnet jeg en vase som også kan det.
Til langstilkede blomster, men også til de blomstene                                                                                                                                                                                                                                                                                                      som fremdeles vil glede deg lenge etter at resten er visnet.
Blomster er som mennesker.
Ikke alle blir gamle samtidig.»

– Jan Vincents Johannessen

 

GEMINI slank vase

Jeg er GEMINI, tvilling, og liker forandringer i livet.
Av og til står jeg på føttene, og av og til på hodet.
Det viktigste for meg er å holde ryggen min rak.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Enten hodet vender opp eller ned.
Derfor tegnet jeg denne vasen for en enkelt, langstilket blomst.                                                                                                                                                                                                                                                                                   Den kan vende hodet opp eller ned. Så lenge den er rakrygget.

– Jan Vincents Johannessen

GEMINI fat

Jeg er GEMINI, tvilling, og kan brukes til mer enn en ting.
Av og til står jeg på føttene, og av og til på hodet.
Derfor tegnet jeg et fat som også kan det.
Når den store skålen er øverst kan den bære kaker, frukt eller avskårne blomster,                                                                                                                                                                                                                                            gjerne kombinert med flytelys.  Du kan legge nærmest hva som helst oppi den.
Snu fatet opp ned og legg blomsterhoder i den lille skålen,                                                                                                                                                                                                                                                                                               og strø blomsterbladene under den brede foten.
Bruk gjerne den lille skålen til konfekt, og strø konfektpapiret under foten.
Mulighetene er uendelige. Som ellers i livet.

– Jan Vincents Johannessen

 Jan Vincents Johannessen er en av Norges fremste multikunstnere. Hans kunstneriske virkefelt omfatter maleri, grafikk, fotografi, glasskunst, film, design, bøker, poesi og musikk. Johannessen er utdannet lege fra Universitetet i Bergen, og har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Han er professor i medisin, og har skrevet en mengde vitenskapelige artikler og bøker innen medisin. Innen musikk har Johannessen skrevet en lang rekke sanger for norske og internasjonale stjerner. Mest kjent er hans tekst til den offisielle OL-sangen, ”Se ilden lyse” og ”Fire in Your Heart” innspilt av Sissel Kyrkjebø/Placido Domingo, og ”Himmel på Jord”, innspilt av Kurt Nilsen. Hans mest kjente bok på norsk er ”Kunsten å leve” som er den mest solgte non-fiction bok i Norge noensinne.

Jan Vincents Johannessen var Jakob Weidemanns eneste elev, helt fra fra åttitallet og fram til Weidemanns død i 2001. Johannessen har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og i utlandet, og hans malerier, grafikk og glasskunst har utsmykket en lang rekke offentlige og private institusjoner/hoteller.

Johannessen er en meget ettertraktet foredragsholder og kåsør i inn- og utland. Nå er han også aktuell som designer av glasserien GEMINI for Magnor Glassverk.

Jan Vincents Johannessen hjemmeside instagram twitter – på fb har han for mange venner.

Magnor Glassverk hjemmeside facebook instagram

Foto: Mona Nordøy facebook instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *