CAMILLA PRYTZ FOR MAGNOR GLASSVERK

Foto: Mona Nordøy

Bloggen er herved gjenåpnet i anledning nye kolleksjoner som jeg har designet for Magnor Glassverk. Idag er det pressedag, og senere i uken skal nyhetene vises frem på Oslo Design Fair, og etterhvert finner de forhåpentligvis veien inn i de tusen hjem. Noen av mine klassikere øye, fisk, tiger, ape og krokodille har gjenoppstått i nye materialer. Det er første gang jeg har jobbet med porselen, og i tillegg har vi laget et helt nytt eksperiment med glassvaser. Jeg har håndlaget alle figurene i min glassovn i Kristiansand, og deretter har de blitt varmet opp og blåst inn i den varme krystallmassen av mine favorittgutter på Magnor. Jeg har jobbet med Magnor Glassverk i et år nå, og når jeg kommer inn i glasshytta og kjenner den varme lukta av glass og brent avispapir føler jeg meg utrolig takknemlig og glad. Tusen takk til ALLE på Magnor Glassverk for et fantastisk fint samarbeid! Takk for at dere tør å satse på de ville ideene mine. Og tusen takk til dronninga av Eidsskogen, Magnors superfotograf Mona Nordøy. Vi snudde studioet hennes på hodet med granbar og jungel, ville dyr og levende fisk og makroner og jeg vet ikke hva, Mona er med på alt kaoset, og leverer bilder i verdensklasse. Gratulerer til mine designkollegaer Thea Jegerud, Kristine Bjaadal, Sverre Uhnger, Kristine Five Melvær, Finn Schjøll, Halvor Bakke og Jan Vincents Johannessen med deres nye glasskolleksjoner idag!

Her er mine nyheter:

 

Eye Bowl Glassvase by Camilla Prytz & Magnor Glassverk:

Øyet har mange betydninger i forskjellige kulturer, og kan symbolisere beskyttelse, intuisjon, visualisering og opplysthet. Øyet har alltid fulgt meg gjennom arbeidet mitt, og i den nye vasen Eye Bowl har jeg selv håndlaget alle glassøynene i studioet mitt på Odderøya i Kristiansand. Så har de flinke glassblåserne på Magnor Glassverk på magisk vis blåst opp øynene inni det flytende krystallglasset. Alle vasene er unike og blåst på frihånd.

 

Fish Bowl Glassvase  by Camilla Prytz & Magnor Glassverk: 

Glassfisken var det første smykket jeg lagde etter å ha svømt på korallrevene i Karibien for 20 år siden. Jeg oppdaget en ny fargeverden under vann som har inspirert meg siden. Fisken kan symbolisere livet, fruktbarhet, underbevissthet, følelser og selvstendighet. I den nye vasen Fish Bowl har jeg selv håndlaget alle glassfiskene i studioet mitt på Odderøya i Kristiansand. Så har de flinke glassblåserne på Magnor Glassverk blåst opp fiskene inni det flytende krystallglasset. Alle vasene er unike og blåst på frihånd.

 

 

ANIMALS Porselensdyr design Camilla Prytz for Magnor Glassverk

ANIMALS er vakre, håndlagde figurer i lekkert og tidløst hvitt porselen, formgitt av den kjente kunstneren Camilla Prytz. Camilla Prytz har vært fascinert av store ville dyr helt siden hun var liten og digget Pippi og tegnet hele jungelboken. I voksen alder har inspirasjonen fra dyr fulgt henne, og hun har hentet mye inspirasjon fra dyremønstre og dyrenes former og egenskaper.  Hun har en lifesize krokodilleskulptur på stuegulvet, kler seg ofte i leodardmønster, og har laget en egen smykkekolleksjon med ville dyr. Magnors dype skoger er som en norsk jungel, og her har Camilla Prytz brukt sin villeste fantasi til å lage de villeste favorittdyrene sine i det fineste porselen. Hun håper at dere blir inspirert av ANIMALS fine egenskaper, og at dyrene får mange nye, gode hjem. Dyrene kan daglig minne oss på å være snille mot naturen. Hvert dyr har sin egen kraft og lærdom.

 Monkey: Apen er leken, nysgjerrig, morsom, kreativ og intelligent.

Tiger: Tigeren er sterk, kraftfull, energisk, ensom og utholdende.

Crocodile: Krokodillen er tålmodig, god på timing, overlevelse, beskyttelse og visdom.

 Camilla Prytz er en anerkjent smykkedesigner og glasskunstner med utdannelse fra Kosta Boda Glasskole. Hun har hatt 70 utstillinger siden hun begynte som kunstner for over 20 år siden. I 1993-1996 drev hun glasshytte i Stavern, i 1997-2010 eget glasstudio i Oslo og fra 2011 i Kristiansand. Hun har arbeidet med munnblåst glass, glassfusing, serviser, utsmykninger, hodeplagg, bøker, gatekunst og smykker. Camilla Prytz brenner for gamle håndverkstradisjoner. Hennes arbeider er inspirert av kollektiv symbolisme, og beveger seg mellom kunst, design og fashion. Hun er nå tilbake der hun startet, nemlig til glassblåsing og håndlaget porselen. For Magnor Glassverk har hun designet Animals, Fish Bowl, Eye Bowl, Generous og Jelly.

Følg Magnor på deres hjemmeside/nettbutikk her , facebook  instagram

Foto: Mona Nordøy hjemmeside  facebook  instagram

Camilla Prytz hjemmeside  facebook  instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *