LOCANDA CIPRIANI TORCELLO

Guiseppe Cipriani har gitt oss flere steder å drikke Bellini enn Harry´s Bar. Heldigvis. Hvis jeg skal skrive en bok noen gang, skal jeg gjøre som Hemingway og rigge meg til på Locanda Cipriani på den lille øya Torcello i den venezianske lagunen. Hemingway skrev boka Across the River and Through the Trees her, og Prinsesse Diana har spist lunsj på Locanda Cipriani. Ta båt nr 9 fra Burano og gjør deg klar til å finne roen. Torcello er nærmest ubebodd, det er lite turister, og jeg syns det er den aller vakreste øya jeg har besøkt i Venezia. Øya har en egen katedral med bysantisk mosaikk, en kirke, et par palasser og en nydelig antikvitetsbutikk. Du kan fint rekke over både Burano, Murano, San Michele og Torcello på en dag hvis du starter tidlig. Torcello er et passende sted å avslutte.

Guiseppe Cipriani skapte drinken Bellini i 1930-årene på Harry´s Bar i Venezia. Drinken er oppkalt etter renessansemaleren Giovanni Bellini, og består av 3 deler champagne og 1 del fersken.

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *