DØDEN I VENEDIG

Det er kanskje ikke alle som oppsøker selveste døden når de er på ferie. Livet og døden er 2 sider av samme sak, og det er fint å bli minnet på at ingenting varer evig. Hvis du deler min fascinasjon for kirkegårder, og er lei av turister, kan jeg anbefale øya San Michele i den venezianske lagunen. Hele øya er en kirkegård hvor lokalbefolkningen har blitt gravlagt siden begynnelsen av 1800-tallet. Idag bygger de ut en moderne, minimalistisk del i betong, så det er fremdeles mulig å få plass her. Italienske graver er mer personlige enn norske, og er ofte dekorert med bilder, brev og gjenstander. På San Michele finner du vakre stener med poetiske inskripsjoner, mosaikker, villvinn og blomster, både ekte og plast, en kirke fra 1400-tallet, og gravene forteller historier om menneskene som hviler der. Igor Stravinskij ligger begravet her, men det er ingen kjendiskirkegård som Pere Lachaise i Paris. Ta Vaporetto/båt nr 4.1 eller 4.2 fra Venezia. Du kan lese mer om mine kirkegårdsbesøk her og her.

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *