BURANO

Philippe Starck eier 4 hus på øya Burano. Han sier det er det ideelle sted i verden. Ingen er fattige, ingen er rike. Alle har en liten fiskebåt, og alle husene er like store. På 50-tallet var det en filminspilling på Burano som visstnok forårsaket de fine fargene på husene, og beboerne har siden den gang hatt klare regler i fargekartene. Man må søke kommunen hvis man vil skifte farge på huset. Øya er kjent for håndlagde kniplinger og blonder, og det sies at Leonardo Da Vinci kjøpte blonder der til alterduken i Duomo di Milano. På Trattoria da Romano har de fantastisk Spaghetti Vongole. Jeg spiser det hver dag når jeg er i Venezia. Burano er befolket med fiskere og kunstnere. Det ligger ca en halv time med båt fra Venezia. Når du først er på Burano bør du gjøre som Ernest Hemingway og ta båt/vaporetto nr 9 videre til neste magiske øy, Torcello. Det er så vakkert på Burano at du helt glemmer alle turistene. En flytende juvel.

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *