LIBRERIA ACQUA ALTA

Det beste reisetipset i Venezia er å gå deg vill. Da kan du dumpe over vidunderlige overraskelser som f eks bokhandelen Libreria Acqua Alta. Her ligger nye og mest brukte bøker stablet i gondoler, båter og badekar. De har bygd trapper av gamle leksikon, og du finner nips og rariteter, skilt og bilder i et vakkert sammesurium. Luigi Frizzo åpnet bokhandleren for ca 10 år siden. Acqua Alta betyr høyvann, og en gang i året blir butikken oversvømt, da er det praktisk at alle bøkene ligger trygt i badekar og båter. Branndøra leder deg rett ut i kanalen. Adressen Calle Santa Maria Formosa, som ikke er så veldig langt fra Markusplassen. Spør noen om veien og lykke til med letingen! Åpen hver dag fra 09-20.

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *