HOW TO VINTAGE

Stilen min er en blanding av normcore og karneval. Det kan være vanskelig å style spektakulære vintageplagg, så jeg toner ofte ned med sneakers og collegegenser. Andre dager drar jeg på med enda flere blomster, mønstre og hatter og smykker, og håper jeg holder meg innenfor juletregrensen, men det er ikke så farlig. Min søster sier at hvis du blander alt du elsker så blir det fint uansett. Denne blomsterdrømmen er en slags vattert badekåpe som jeg har funnet på Fretex på Sørlandssenteret. Den har knapper trukket i det samme stoffet. Den er nesten fotsid, og har et utrolig fint snitt. Jeg bruker den som vanlig kåpe, og ellers henger den på veggen på gjesterommet til pynt. De fineste plaggene mine henger fremme så jeg kan se dem.

There is no how-to road map to style. It´s about self expression and, above all, attitude.

-Iris Apfel

Den neste kjolen/kaftanen fra min vintagesamling er en helt spesiell skatt. Samboeren min kjøpte den til meg i en souq i Aleppo i Syria før det vakre landet ble ødelagt. Den er etter sigende 200 år gammel. Deler av den er nesten i oppløsning, men det gjør ingenting. Jeg syns bare det forsterker uttrykket. Den er håndbrodert og rekker til litt nedenfor knærne. Fra samme reise fikk jeg også noen geiteskinns-ponchoer som var for store, så vi gav dem til Odd Nerdrum. Han har jo en fantastisk flott og personlig stil, og burde vært på alle best-dressed-lister.

073

Dette klenodiet passer til det meste, og har så mye sjel at jeg kjenner 200 års historie på kroppen når jeg har den på meg. Du møter garantert ingen andre på festen med samme plagg.

Gjenbruk er bra for lommeboka, miljøet og jaktinstinktet, og det er sunt å skille seg ut.

Fortsettelse følger.

Foto: Emma Sukalic 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *