GRATULERER MARIA MENA

Igår mottok Maria Mena Norsk Artistforbunds Ærespris 2015. Prisen ble overrakt av kulturminister Linda Hofstad Helleland. Jeg elsker musikken til Maria Mena, og syns hun er fantastisk, så det var ekstra gøy å lage prisen til henne.

Jeg har laget prisen hvert år siden den ble delt ut første gang i 2002 til Nora Brockstedt. Den har vært formet som en glassmikrofon, men i år har jeg fornyet designet. En glasskule med bobler, hvite stjerner og ekte bladgull, et eget univers i 2 kilo krystall. Den er laget av glassblåserne på Magnor Glassverk.

Glassblåser Jarle Seterlien på Magnor Glassverk lager ærespris.

Glassblåser Jarle Seterlien på Magnor Glassverk lager ærespris.

Norsk Artistforbund er et forum for norske musikere. Æresprisen tildeles norske artister innen pop & rock som har utmerket seg som utøver, komponist og/eller tekstforfatter. I statuttene står det: «prisen skal gis til en person eller gruppe som har gjort en betydelig innsats for å fremme norsk sang og musikk innen de genrene Norsk Artistforbund representerer – pop/rock/beslektet.»

Norsk Artistforbunds Ærespris 2015 tildeles Maria Mena. Håndgravert på Magnor Glassverk av Sten Tuhus.

Norsk Artistforbunds Ærespris 2015 tildeles Maria Mena. Håndgravert av Sten Tuhus @Magnor.

Tidligere vinnere av Norsk Artistforbunds Ærespris:

 • 2002: Nora Brockstedt
 • 2003: Jahn Teigen
 • 2004: Åge Aleksandersen
 • 2005: Jan Eggum
 • 2006: Bjørn Eidsvåg
 • 2007: Anne Grete Preus
 • 2008: Henning Kvitnes
 • 2009: Marit Larsen
 • 2010: Hellbillies
 • 2011: Enslaved
 • 2012: Kaizers Orchestra
 • 2015: Maria Mena

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *