LE CORBUSIER GONE WILD

Foto: Emma Sukalic

I 1929 tegnet arkitekten Le Corbusier den legendariske stolen LC3, også kjent som le Grand Confort Armchair. Den er et designikon, som føles like moderne idag som dengang den ble skapt. Det er den mest kopierte stolen gjennom tidene, men de ekte stolene er nummerert og signert på understellet.

LC3 by Le Corbusier

LC3 by Le Corbusier

Min samboer kjøpte noen slike stoler for veldig mange år siden, han har samlet på designklassikere hele livet. Stolene blir finere og finere jo mer de blir slitt, men tilslutt tippet det over og ble formløst og stygt.

Slitne LC3-puter

Slitne LC3-puter

Le Corbusier døde i 1965, og jeg vet ikke om han ville snudd seg i graven over makeoveren vi har gitt stolene hans. Putene ble trukket om i fantastiske farger, som vi fant i bortgjemte hyller hos et lokalt båtputefirma.

LC3 i sølvglitter discostyle.

LC3 i sølvglitter discostyle.

LC3 detalj.

LC3 detalj.

LC3 til Jan

LC3 til Jan

LC3 til Camilla

LC3 detalj.

LC3 detalj.

To be modern is not a fashion, it is a state. It is necessary to understand history, and he who understands history knows how to find continuity between that which was, that which is, and that which will be.
Le Corbusier

Foto: Camilla Prytz/ Artistlife.no

Coverfoto av Camilla: Emma Sukalic

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *