LOVE & LIGHT

Jeg er besatt av lys. Lamper og duftlys holder ikke for meg, jeg vil helst at hele rommet skal lyssettes i forskjellige stemninger, med forskjellige effekter. Farger og lys forårsaker forskjellige følelsesmessige, psykologiske og fysiske reaksjoner. Mitt favorittkunstverk i hele verden er Your Rainbow Panorama av Olafur Eliasson, som troner på toppen av Aros Kunstmuseum i Århus. Det er en 150 meter lang sirkulær glasstunnel i alle regnbuens farger som du kan gå igjennom, med panoramautsikt over hele byen. Jeg drar til Århus på dagstur her fra Kristiansand, kun for å få et skudd med lysterapi fra dette fantastiske kunstverket.

Your Rainbow Panorama- Olafur Eliasson

Your Rainbow Panorama- Olafur Eliasson

Your Rainbow Panorama- Olafur Eliasson

Your Rainbow Panorama- Olafur Eliasson

Min venn Janne @Aros

I Oslo har vi verdens flotteste kunstpark, Ekebergparken. Den er kåret til en av de 5 fineste kunstparkene i verden, hatten av for Christian Ringnes! Mitt favorittsted her er Skyspace av James Turell, et kunstverk i et spesielt utformet rom med åpning i taket, direkte til himmelen. Lyset i installasjonen endrer farger under seansen for å påvirke betrakterens oppfatning av omgivelsene rundt oss. Lysterapi på et meget høyt plan, jeg føler nesten at jeg har vært en tur i verdensrommet når jeg kommer ut derfra. De har omvisninger der flere ganger om dagen.

James Turell i Ekebergparken

James Turells installasjon i Ekebergparken

The force is with me.

Fadderbarnet mitt Agnes danser i Skyspace.

Fadderbarnet mitt Agnes danser i Skyspace.

Så har du fantastiske Yayoi Kusama, som jeg har skrevet om før her, og som jeg snakker om i denne utmerkede saken i VG her. Hennes lysrom er eventyrlige, og kan snart oppleves på Henie Onstad Kunstsenter. Gled dere!

IMG_4159

Cathrine og jeg dro til Yayoi Kusama-åpningen på Louisiana i høst.

IMG_1706

Yayoi Kusama i New York på David Zwirner Gallery. Det var kø rundt flere kvartaler for å komme inn.

Yayoi Kusama

Meditasjonsstund og lysterapi a la Yayoi Kusama i DnBs hovedkontor i Oslo.

Jeg er også utrolig opptatt av fine ord, skrift og quotes. Når de i tillegg kommer i neonlys er lykken komplett. På Renaa restaurant i Stavanger satt jeg og spiste i rosa lys fra installasjonen til Tracey Emin.

Min venninne Roda er verdensmester i overraskelser, og for en tid siden fikk hun laget et eget neonsign til meg i New York. Det er den fineste gaven jeg har fått!

Oh happy day!

Oh happy day!

Så hvordan gjør jeg dette hjemme? Med all respekt for disse verdensberømte kunstnerne finnes det et utrolig billig triks jeg skal lære dere nå:

Jeg har huset fullt av neonlysrør i alle farger som jeg kjøper på TGR for 100 kr stk. Det ser kult ut, og påvirker humøret, og du kan eksperimentere med kalde og varme farger.

Neonlysrør fra TGR.

Neonlysrør fra TGR.

Lysrør fra TGR

Lysrør fra TGR, og de har det også hos KB Design.

“Light is the magical ingredient that makes or breaks a space.” Benjamin Noriega-Ortiz

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *