MAGNOR GLASSVERK + CAMILLA PRYTZ

Hurra! Endelig kan Magnor Glassverk og jeg vise frem hva vi har drevet med de siste månedene! Her er GENEROUS, 3 munnblåste krystallvaser og 3 krystallfat. Vasene er store, ca 25 x 25 cm, det varierer litt ettersom alle er unike. Fatene er ca 40 cm i diameter, og har blitt akkurat passe stramme og lekne i uttrykket. Både fat og vase har en generøs og åpen form med plass til mye blomster, frukt eller hva du måtte finne på å fylle dem med. Hva er den perfekte form? Spørsmålet kverner rundt i hodet mitt. Mitt mål er å lage designklassikere, som er like fine om 50 år, og som blir solgt på auksjon om 100. Den som lever får se. Det kan virke enkelt å velge farger….men det er altfor mange av dem. Jeg gikk for en klassisk variant i 2 hvitfarger, en lekker rosa og sjokoladebrun som du har lyst til å spise, og en armygrønn og aqua for de som er litt mer rocka. GENEROUS og JELLY er kortreist og kortblåst i glasshytta på Magnor.

Generous Ivory, Pink & Army designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk

Generous Vase Ivory, Pink & Army designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

“GENEROUS er vakkert og luksuriøst kunstglass. Vasen og fatet er designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz som selv verdsetter generøsitet høyt. Generøsitet er den viktigste verdien, i livet og i kunsten. Generøs betyr å gi, dele, hjelpe, skaffe noe utover det vanlige eller hva som er forventet. Generous kommer fra det latinske ordet «generosus», som betyr nobel i oppførsel og handling. Generøsitet er en grunnleggende, moden, moralsk og åpen tilnærming til livet. Det er en holdning som innebærer gjestfrihet, storhet, frihet, kjærlighet og veldedighet. Når det gjelder design, er Camilla Prytz opptatt av generøsitet i form og farge. Vasen og fatet Generous er store i størrelse, vide og åpne i formen, og det er brukt brede strøk med farge. Her er det ikke spart på noe, og ideen videreføres i bruk. I vasen er det plass til uvanlig store blomsterbuketter, og i fatet skal det bugne med frukt. Samtidig skal designet være vakkert og rikt nok til å stå alene som skulpturer uten verken blomster eller frukt. Generous vase og fat kommer i tre sofistikerte og sobre fargevarianter; Ivory Pink og Army. Hver eneste vase og fat er unike og munnblåste i ekte krystall av yrkesstolte glassblåsere i glasshytta på Magnor.” (katalogen til Magnor Glassverk)

Generous vase og fat Ivory designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

Generous vase og fat Pink designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

Generous Pink vase og fat designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

Generous vase og fat Army designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

Generous Army vase og fat designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

Generous Vase Ivory designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy Klær lånt av Designers Remix.

Bjuda på!!!!  Generous Ivory vase designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy Klær lånt av Designers Remix.

Som de sier på Magnor: #stiggfint. Foto: Mona Nordøy

Som de sier på Magnor: #stiggfint. Foto: Mona Nordøy

Glasskunst er som magi og alkymi. 

 Sand, ild, pust og presisjon går opp i en høyere enhet.” 

 Camilla Prytz

Videre har vi laget glass-skulpturen JELLY. Dere vet jo at jeg alltid har vært inspirert av havet, helt siden den lille glassfisken min så dagens lys for 20 år siden. Jeg bor ved havet, studioet mitt ligger på en strand, og jeg reiser ofte til fremmede hav. Skulpturen er massiv, og ca 17 cm høy. Formen er inspirert av gamle brevpresser, og det var viktig for meg å designe et rent kunstobjekt.

Jelly designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

Jelly designet av Camilla Prytz for Magnor Glassverk. Foto: Mona Nordøy

“JELLY er en vakker skulptur og et unikt kunstprodukt, designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz. Camilla Prytz, som opprinnelig er utdannet glassblåser, har hentet sin inspirasjon fra gamle glassblåserteknikker og det mystiske livet under vann. Maneten er selvstendig og instinktiv, elegant og diskret. Den flyter sakte gjennom livet på sin egen reise, den stoler på at havets krefter beveger den i riktig retning, for den har nesten ingen bevegelse i seg selv. Den kan lære oss å ”go with the flow” og å være i balanse med livets strømninger. Manetene har strålende farger og brennende tråder som gjør at vi må beundre deres magiske skjønnhet på avstand. JELLY er munnblåst og håndlaget i funklende krystall av stolte glassblåsere på Magnor med lang erfaring i faget. Den spennende dekoren i aquafarger er lagt inn for hånd. Hver eneste krystallmanet er helt unik, det finnes ikke to som er eksakt like – og de bærer selvfølgelig også Camilla Prytz sin kjente signatur.” (katalogen til Magnor Glassverk)

Fotoshoot i 22 minusgrader med stjernefotografen Mona Nordøy.

Fotoshoot i 22 minusgrader med stjernefotografen Mona Nordøy. Foto: Lena Klanderud

Jeg er så utrolig takknemlig for å være tilbake i glassriket. Mine gode glassblåservenner Jarle, Inge, Bjørn Olav og Geir- TAKK! Dere har overgått dere selv hver dag! Jeg kunne aldri fått til dette uten dere. En slik produksjon involverer mange flinke mennesker. Takk til Egil, Cato, Magne og Sten for planlegging, råd og etterarbeid. Takk til Lena og Bjørn & Bjørn for at dere har satset på meg. Takk til den fantastiske fotografen Mona Nordøy. Takk til de andre rå designerene på Magnor, som gir meg prestasjonsangst hver dag. Takk min venn Maya Gulbrandsen for foto-makeupkurs. Takk til Kjersti, Eirik, Helene, Nora, Henrik og Thea for losji på Hedmark.

Jarle Sæterlien får et lite kunstpust av meg.

Jarle Sæterlien får et lite kunstpust av meg.

Og jeg fortsetter: Takk til alle dere som har fulgt meg gjennom 20 år: familie, venner, kunder, samlere, følgere og mennesker jeg har møtt på min vei: MAY THE FORCE BE WITH YOU.

image

GENEROUS OG JELLY blir vist på Oslo Design Fair fra 28.1.-31.1. på Magnor Glassverk sin stand.

Fra 1. og 2. uken i februar blir nyhetene å finne hos faghandelbutikker over hele landet, og i Magnor Glassverk sin nettbutikk.

Hvis du ønsker å forhandle produktene, eller trenger info og pressebilder kan du kontakte Markedssjef Lena Klanderud lena.klanderud@magnor.no

Pressemelding

Fin sak i lokalpressa Glåmdalen

 

Coverfoto: Mona Nordøy

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *