PIMP THE PUMP

I 2011 flyttet jeg til et lite hus ved havet. Huset er fra 1912, og det blåser tvers igjennom det om vinteren. Jeg bare måtte komme meg vekk fra storbyen, og drømte om et enkelt og romantisk liv på landet. Det første året syns jeg det var kjempestas å fyre med ved, og jeg brukte 1/3 av døgnet på å holde de viktigste rommene i huset varme. Om natten sov jeg på villsau fra Søgne, og flere andre klisjefylte ting som bare en kvinne på 40+ kan finne på.

Min venninne drev med varmepumper på den tiden, og klarte tilslutt å overtale oss til å anskaffe et slikt monstrum. Hun driver med noe helt annet idag, så dette er ingen annonse for varmepumer. Både Jan og jeg var svært bekymret for den visuelle støyen både på innsiden og utsiden av det lille huset, varmepumper er vel noe av det styggeste menneskeheten har designet, hvis man i det hele tatt kan kalle det design.

Så fikk Jan en super ide. Vi kjøpte et sånt trebur som dekker den utvendige delen av pumpa. Så ringte vi vår gode venninne og designer Ingunn Birkeland. Hun er den råeste av de rå på farger og fargekombinasjoner. Hun har brukt 15 år på å finne den perfekte mint-fargen! Ingunn kom på besøk til oss og tegnet et fantastisk forslag. Hun var også med i malebutikken og blandet de riktige fargene. Utendørsmaling har så lite fargeutvalg, så vi valgte å bruke innendørsmaling som ble lakkert 3 strøk med båtlakk.

Ingunn Birkeland, Varmepumpe

Ingunn Birkeland lager fargeprøver.

Ingunn Birkeland, Varmepumpe

Fargehandelen måtte jobbe litt overtid da de fikk Ingunn og meg på besøk…

Behind the scenes workshop a la Ingunn og Camilla.

Behind the scenes workshop a la Ingunn og Camilla.

Inspirasjon- sko fra Ingunn Birkeland Oslo og glassfat fra Camilla Prytz.

Inspirasjon- sko fra Ingunn Birkeland Oslo og glassfat fra Camilla Prytz.

Før. Vi grunnet og malte et strøk hvitt før fargene kom på. Gjøres innendørs.

Før. Vi grunnet og malte et strøk hvitt før fargene kom på. Gjøres innendørs.

Voila! Nå er den så fin at vi nesten kunne hatt den på forsiden av huset!

Voila! Nå er den så fin at vi nesten kunne hatt den på forsiden av huset!

 

Ingunn Birkeland kan du også lese om her og du kan følge henne på instagram og Facebook.

Han lure samboeren min kan du følge her og på instagram og twitter.

Jeg elsker varmepumpa nå, og har ikke lagt en eneste kubbe i ovnen siden jeg fikk den. Alt til sin tid!

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *