HER ER MAMMA

Idag skal dere få møte mamma. Hun er verdens snilleste og peneste. Vi skal snakke om det mest legendariske plagget vi har i fellesgarderoben, nemlig mammas hippiekjole fra 1966. Mamma og jeg er ganske forskjellige, jeg kondoer alt og hun sparer på alt. Mamma heter Karen og er 65 år. Hun går 15000 skritt hver dag før jeg har stått opp. Ellers er hun ikke så glad i å vise seg frem på denne måten, men hun gikk med på å snakke om kjolen, som hun har hatt i 50 år!

Mamma 1971

Mamma 2015

CP: Fortell om kjolen og…..

Mamma: Jeg fikk kjolen av en venninne da jeg var ca 15 år. Hun fikk ikke lov til av foreldrene sine å gå med kjolen. Min egen mor var moderne, og syns den var praktfull.  Det var i begynnelsen av hippietiden, og vi digget Beatles og Cliff Richard. Jeg turte ikke si til noen at jeg digget Rolling Stones, men jeg hørte på storebroren min sine plater. Jeg gikk ikke med kjolen til hverdags, bare på fest. Jeg skilte meg ikke så veldig ut i klesveien, men jeg var litt mer frika enn venninnene mine, men på en pen måte. Jeg hadde mye slengbukser, espadrillos som jeg broderte perler på, og så lagde jeg perlearmbånd på sånn vev. Jeg er halvt dansk, og det var mye lettere å fine kule klær i Danmark. Det var ingen av mine venninner på vestkanten som gikk med sånne klær. Det var eksotisk i København på den tiden. I 1970-71 bodde jeg i Danmark, og bildet av meg er tatt på den folkehøgskolen jeg gikk på. Jeg var hippie den ene dagen og konservativ den neste. Jeg likte flowerpower, og at man skulle elske hverandre, peace on earth, og jeg levde i en liten love-boble.  Men jeg hverken drakk eller røykte noe, selvom det ser sånn ut på bildet.

CP: Hvilke plagg bør man spare på?

Mamma: Jeg syns folk rydder og kaster altfor mye, og de kvitter seg med feil ting. Noen ganger sparer man på ting som er veldig dyrt, og kaster en kjole som dette. Man må se på unike fargekombinasjoner og snitt, hvis du har noe helt spesielt som ikke noen andre har, gjem det! Spar på udødelige snitt. Jeg syns det er verdt å spare på gamle kjoler, sko, vesker og smykker fra min mor, farmor og tante, og også fine plagg fra mennene i familien. Det er fint å tenke på at det er en annen som har brukt det samme plagget, som kanskje har følt seg like flott. Det gir en følelse av tilhørighet, og at man kjenner sine forfedre.

CP: Du driver jo en liten resirkuleringssentral hjemme. Fortell om det!

Mamma: Jeg passer på at ting som vil glede mine venner går til akkurat dem. Det er alt fra gamle brev, til LP-plater, bøker og klær. Noe går til Fretex. Jeg har samlet inn mye til et barnehjem. Og jeg har gitt endel varme klær til natthjemmet for narkomane. Jeg er opptatt av resirkulering og miljø. Det er det eneste jeg kan gjøre for barnebarna mine.

CP: Tilbake til kjolen. Til hvilken anledning ville du brukt den idag?

Mamma: Jeg gjenoppdaget kjolen da vi tok bildene idag. Jeg har tenkt mye på den, men aldri hoppet i den igjen. Det vil jeg absolutt gjøre nå, til sommerkjole. Jeg er ikke typen som kler på meg for å vise meg frem. Jeg syns komplimenter er hyggelig, men jeg trenger absolutt ikke være kveldens midtpunkt. Det har jeg en datter som tar seg av hoho.

CP: Hva ser du etter når du skal kjøpe noe nytt?

Mamma: Jeg er veldig sær. Jeg går ikke ut og leter. Jeg er en impulskjøper, så plutselig ser jeg noe som jeg bare må ha. Jeg har sagt til meg selv at jeg skal bli mindre sær på klær nå, og begynne å gå mer i farger. Jeg har akkurat kjøpt meg røde briller. Jeg elsker ting som er litt retro. Jeg elsker dongeri og alt som er blått. Jeg liker også klær som fremhever figuren.

Vi er for tiden i Florida.

Mamma i sin vintage hippiekjole, hatt fra Florida og strandbag fra Paulashop . Jeg i kjole fra Leila Hafzi, strandbag og hatt med navn fra Paulashop, marokkansk håndkle fra Cosa, sko fra Isabel Marant. Og så har vi mine smykker da.

Mamma i sin vintage hippiekjole, hatt fra Florida og strandbag fra Paulashop. Jeg i kjole fra Leila Hafzi, strandbag og hatt med navn fra Paulashop, marokkanske badehåndklær fra Cosa, sko fra Isabel Marant. Og så har vi mine smykker da #camillaprytz

Vi liker norsk design: Leila Hafzi-kjole og spesiallaget stråhatt med navn på fra Paulashop.

Vi liker norsk design: Leila Hafzi-kjole, spesiallaget stråhatt med navn på fra Paulashop, emalje tiger-ring fra eget merke.

Details. Norsk Emalje.

Details. Norsk Emalje. Eget merke.

Mamma <3

Mamma <3

Mamma: Mitt budskap er at man ikke skal gjøre forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Jeg syns alle skal ha sin stil, og folk får ha aksept for hverandres måte å kle seg på. Jeg elsker alle mennesketyper! Hvis du ikke respekterer andre kan du gå hjem å legge deg! Det er min kjepphest. Samme hvilken farge du har på deg bare hjertet ditt er rødt <3

Foto: Kjell Weiseth (pappa) & Camilla Prytz / Artistlife.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *