HOW TO MAKE JEWELRY

Barnet til noen jeg kjenner spurte meg for litt siden om jeg har en jobb, siden jeg bare er på ferie hele tiden. Min nyeste smykke-kolleksjon Camilla Prytz Lux ble til under en 2 ukers skiferie i alpene. Jeg sto på ski 4-5 timer om dagen, og satt på hotellet og tegnet resten av døgnet. Jeg bor sammen med en som er like glad i å “feriere” som meg selv, og han skrev bok akkurat da, så det passet helt ypperlig. Vi kjøpte inn mat og vin for et par uker, og holdt oss på rommet i dyp konsentrasjon.

St Anton / St Christoph

How we roll in St Anton / St Christoph

Når man reiser kan ideene flyte fritt, og du blir ikke avbrutt så mye som hjemme. I alpenes høye fjell og friske luft kom ideene til meg i rasende fart. Jeg tegnet og tegnet, sendte tegningene til produsenten min Cathrine Krogh Eckmann, fikk datategninger tilbake igjen, bilder av modeller, som ble justert, rettet og målt til jeg var fornøyd.

Jeg tegner for hånd, har ikke lært meg datategning.

Jeg tegner for hånd, har ikke lært meg å tegne skikkelig på macen. Det er mitt nyttårsforsett for 2016.

Jeg hadde lenge hatt lyst til å designe en rimeligere kolleksjon, som kanskje kunne treffe et yngre publikum, selvom jeg egentlig pleier å si at målgruppen min er fra 0-110 år. Jeg lot meg inspirere av tatoveringer, surfing, skating, gatekunst, yoga, dyr, fine ord og symboler, og kjørte på med 40 modeller. Altfor mye selvsagt, men det var viktig for meg at alle “alpesmykkene” var med. Jeg lar ofte kunstneren i meg vinne over businessdama, og lar følelser komme foran fornuft. Smykkene er laget i 925 sølv og forgylt sølv. De er fra 0,8- 2,5 cm, ganske små. Kjedene har 3 lengder som du kan regulere selv, og det samme med armbåndene.

 

ugle_smykke_gull

Det rareste morsomste smykket i kolleksjonen er skate-ugla. Jeg holdt på å droppe den, men Jan insisterte på at den måtte være med.

dobbelsommer_smykkesølv

Sommerfugl-soulmates! En hyllest til mine sjelevenner.

Emma Sukalic. Noen få ganger i livet er man så heldig å møte en sjelevenn. Og et talent av de sjeldne. Emma er bare 19 år, men det er livshistorie og nerve i bildene hennes. Hun skulle egentlig ta produktbilder for meg i februar, men jeg fant ut at det var waste of talent. Jeg spurte henne om hun kunne tenke seg å fotografere og designe hele lookbooken for LUX, med seg selv som hovedmodell. Jeg syns det var ganske tøft gjort av henne å si ja. Du kan følge Emma på instagram og instagram2 og facebook.

De andre modellene i lookbooken heter: Margrethe Sun, Khalitza Alason, Ivan Andersson og linselusa Camilla Prytz.

LOOKBOOK lastes ned her.

Emma Sukalic by Emma Sukalic for Camilla Prytz Lux

Emma Sukalic for Camilla Prytz Lux Foto: Margrethe Sun

Camilla Prytz Lux foto: Emma Sukalic

Camilla Prytz foto: Emma Sukalic

Så lagde jeg mine egne modeller med engangstatoveringer og spraymaling.

Jeg lagde egne LUX utstillingsdukker med engangstatoveringer fra TGR og spraymaling.

DIY by Camilla Prytz.

DIY utstillingsmateriell.

Camillaprytzlux_55

Så hadde vi lekker pressefrokost hos Cathrine Krogh Eckmann (produsent) og Brita Johansen sitt showroom på Frogner. Foto: Sara Johannessen

Celine Aagard intervjuet meg på Envelope.no foto: Sara Johannessen

Celine Aagard intervjuet meg på Envelope.no  foto: Sara Johannessen

Fin sak i Costume. Foto: Unni Askeland

Fin sak i Costume. Foto: Unni Askeland

Vixen lagde også en fin sak på kolleksjonen, og her en helt ny sak om norske smykkedesignere du må få med deg.

Den store lanseringen av smykkene fant sted på Galleri FineArt på Tjuvholmen:

Foto: Emma Sukalic

Foto: Emma Sukalic

Meg med Knut Bry og Prada-butikk-designer Michael Wilkinson. Foto: Emma Sukalic

Meg med Knut Bry og Prada-butikk-designer Michael Wilkinson. Foto: Emma Sukalic

Friends at FineArt. Foto: Emma Sukalic

Friends at FineArt. Foto: Emma Sukalic

Ingunn-og -Jon-klem. Det er godt å møte venner og familie igjen etter noen mnd i eksil. Jeg burer meg inne når jeg holder på med nye ting, og er ganske enspora. Foto: Emma Sukalic

Ingunn-og -Jon-klem. Det er godt å møte venner og familie igjen etter noen mnd i eksil. Jeg burer meg inne når jeg holder på med nye ting, og er ganske enspora. Foto: Emma Sukalic

Det er alltid like spennende å lage en ny kolleksjon, prøve å gjette hva som blir favorittsmykkene til folk, og ikke minst om man klarer å lage nytt et it-smykke. Det er litt tidlig å si enda, men mamma-smykket har blitt veldig poppis, og sommerfuglene, elefanten, lykkebillen, buddhaen og …ja, jeg håper alle kan finne noe som passer for dem i LUX-kolleksjonen.

Her har dere hele overfloden –  (alle kommer i sølv også):

hodeskalleroser_arm_gull

Hodeskalle kan bety mange ting- den symboliserer noe rebelsk, og er ofte forbundet med død og forråtnelse, men også en påminnelse om å leve livet til det fulle, og kan være en hyllest til livet. Roser og hodeskaller representerer kontrasten mellom livet og døden, og mellom skjønnhet og forfall.

papagøye_smykke_gull

Papegøyer er pratsomme, frekke, fargerike og eksentriske. Min papegøye har en liten diamant inni snakkeboblen, den sier fine ting til seg selv.

abundance_smykke_gull

Abundance betyr overflod, flyt, at du har alt du trenger.

crown_smykke_gull

Denne kronen var symbolet som kunstneren Basquiat brukte til å signere bildene sine med- for meg et symbol på streetart.

skip_smykke_gull

Skip symboliserer for meg reise og eventyrere som vil ut i verden på oppdagelsesferd.

hjertefugl_smykke_gull

Kjærlighetens mange ansikter, love hurts, love heals. En klassisk sjømannstatovering, jeg har den selv på overarmen.

elefant_smykke_gull

Verdens sterkeste dyr med verdens beste hukommelse: styrke, ledertype, klok.

hånd_smykke_gull

Min hånd ( ikke Fatimas) symboliserer å gi og få, hånd heter mano på Latin, og refererer også til ordet manifestasjon. Også i andre religioner blir hånden et symbol å å overføre gudommelige krefter. Healing. Jeg har laget den som skjelett med et øye inni.

endless_arm_gull

Slangene representerer fruktbarhet og kreativ livskraft. 8-tallet symboliserer evigheten.

pil_smykke_gull

Pil og bue er forbundet med jakt, beskyttelse og forsvar, konsentrasjon, fokus og å være stø på hånden/holde balansen.

dobbelsommer_smykke_gull

Jeg lagde den ene sommerfuglen med 2 kropper for å symbolisere tvillingsjeler, soulmates.

hjerte_smykke_gull

Hengivenhet, guddommelig kjærlighet, ildsjel, brennende engasjement, flammehjerte.

katt_smykke_gull

En katt er selvstendig og går sine egne veier, en katt med tatoveringer i ansiktet har tatt det hele enda et skritt lenger.

rev_smykke_gull

Reven er lur og listig, og den står for skjerpet oppmerksomhet, lekenhet, muligheter, lykkebringende,nå også med tatoveringer i ansiktet.

bille_smykke_gull

Scarabe er symbol på evighet, kreativitet og fantasi – hestesko betyr lykke! ” Lykkebille ”.

sommerfuglenkel_arm_gull

Fruktbarhet, at livet er kort, skjørhet og sykluser.

stjernestøv_smykke_gull

Stardust- stjernestøv bringer lykke/ glamour, drømmer og universet.

surfr_smykke_gull

Aloha Surfboard!

ugle_smykke_gull

Intellektuell hipster.

aner_arm_gull

Oldstyle-inspirert sailor-tatovering, ankeret holder skipet på plass, det symboliserer stødighet og styrke. Svalen er assosiert med å alltid komme tilbake/hjem, og hvis en sjømann døde på havet trodde man at svalen fløy sjelen hans til himmelen.

buddha_smykke_gull

Buddha.

hest_smykke_gull

Enhjørningen er mytologisk , vakker, utemmelig, vanskelig å fange. Always be a unicorn.

letgo_smykke_gull

Let Go!

skateboard_arm_gull

Skateboard med 8 diamanter.

anker_smykke_gull crown_arm_gull endless_smykke_gull freespirit_smykke_gull hjerte_arm_gull katt_arm_gull mamma_arm_gull mamma_smykke_gull nama_arm_gull nama_smykke_gull peaceandalove_smykke_gull punk_arm_gull punk_smykke_gull relax_arm_gull Relax_smykke_gull ride_arm_gull sjøhest_smykke_gull skallerose_arm_gull skallerose_smykke_gull skalleroser_smylkke_gull skate_arm_gull skate_smykke_gull skateboard_smykke_gull sommerfuglenkel_smykke_gull surf_arm_gull surfr_arm_gull ulv_arm_gull yourock_smykke_gull

Ørnen symboliserer frihet, seier, styrke, mot, evnen til å se det store bildet, overblikk.

Hvilket smykke er din favoritt?

Hvilket smykke er din favoritt?

Camilla Prytz / Artistlife.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *