THE BOHEMIANS OF NEW YORK

Paracelso er New Yorks første second hand-butikk, og hadde kunder som Basquiat og Andy Warhol da den åpnet i Soho for 43 år siden. Innehaveren er min eksentriske venninne Luxor Tavella. Hun er opprinnelig fra Milano, og ble strengt oppdratt av nonner, før hun slo ut i full blomst da hun studerte tekstilkunst i London. Her møtte hun sin kunstnermann Jeffrey Norfolk, og de reiste sammen til Amerika for å leve ut kunstnerdrømmen. Luxor heter egentlig Bianca, men skiftet navn da hun kom til sitt favorittland Egypt. Hun skiftet likegodt fødselsdato også, da hun syns 19.september var en fin dag å ha bursdag.

Butikken kan se ut som et kaos i første øyekast, men Luxor har kontroll. Hvis du er ute etter brukt Chanel må du gå et annet sted. Luxor har klippet ut alle merkelapper, og alle prislapper. Hun har samlet helt unike plagg på alle sine reiser, og det er de fineste og rareste snitt, stoffer og farger.

Jeg kjøpte denne fine jakken med fugler. Flere av mine fineste vintageskatter er fra denne butikken.

Damen med Chanel-briller heter Alexandra Benham, og er en kjent økonom som reiser verden rundt og lærer opp unge mennesker i hvordan de skal drive business. Man møter alltid noen spennende stamkunder her i butikken.

Her har Luxor kledd på meg 3 jakker oppå hverandre, hun syns jeg trengte sterke farger.

Luxor bruker ofte plaggene bak frem, eller på vrangen. Jeg kjøpte denne jakken også.

Min julegave til Luxor- egendesignet emaljeøye fra Norge.

Luxor i Luxor!

Smykkesaken VG lagde da Rihanna gikk med smykket mitt i New York henger på veggen i butikken.

Hele butikken er som et stort kaotisk og historisk moodboard.

Luxor maler seg hvit i ansiktet, vanligvis mer enn på dette bildet. Øyenbrynene er alltid blå, og litt indianermaling på sidene. Det er umulig å gjette alderen hennes, men hun har en utrolig ung og lett energi, og du får ofte med deg noen visdomsord på veien. Hun sier at hvert plagg er hennes barn, og at klærne snakker til henne.

Navnet på butikken Paracelso er inspirert av den tysk/sveitsiske renessanse-alkymisten Paracelsus.

Adressen er 414 W Broadway , og den er en stayer mellom alle de eksklusive butikkene som Missoni, Armani og DKNY. Den har ingen hjemmeside, og Luxor er ikke på nett, men du kan ringe henne på +1(212) 966-4232. Nå skal jeg gå ut å printe ut noen av disse bildene som jeg lovte henne. 
Resten av New York guiden min og et filmklipp med Luxor Tavella finner du her .
Foto: Camilla Prytz & Jan Vincents Johannessen

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *