MY LIFE AS A NEW YORKER

I det øyeblikk jeg satte mine føtter på Manhattan for første gang i 1997 tenkte jeg: Her er jeg født! Siden det har jeg oppholdt meg her i kortere og lengre perioder, og intet sted i verden har gitt meg så mye. Jeg har et eget liv i denne byen. Jeg har møtt noen av mine nærmeste venner her. Jeg har gått på yogalærerskolen til Dharma Mittra. Jeg har gått i Banksy´s fotspor. Sett utrolig mye kunst. Møtt Olsen-tvillingene. Rihanna hadde på seg smykket mitt her. Jeg har svidd av noen kroner på shopping her. Solgt mye smykker. Jeg har trålt byen på oppdagelsestur år ut og år inn, og her kommer min oppdaterte NYC-liste. Mange av dere har fått den på mail når dere skulle på tur, og den har stått på trykk i Kapital Reise.

FOOD:

Mercer Kitchen ligger i Soho, og er like fantastisk til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. De har verdens beste tuna & wasabi-pizza, og du kan kjøpe et halvt glass vin. Sitt oppe, dvs på bakkeplan.

La Esquina i Nolita har flere mnd venteliste på bord, men ikke fortvil! De har et fantastisk brasserie på bakkeplan, som har samme kjøkken, helt fantastisk tex-mex. Beste maten jeg vet om!

 

La Esquina

La Esquina

Kelley & Ping i Soho har nydelig asiatisk mat, og fantastisk interiør. Jeg spiser alltid chicken sesame salad, og kinesisk brokkoli.

Chicken sesame @Kelley & Ping igår faktisk.

Chicken sesame @Kelley & Ping igår faktisk.

Kelley & Ping snacks

Kelley & Ping snacks

Kelley & Ping interior

Kelley & Ping interior

Andre favorittrestauranter- du må booke bord:

Balthazaar

The Spotted Pig

Pastis

La Gitane

Bubby´s

Chelsea Market

COFFEE:

Saturday´s er egentlig verdens kuleste Surfebutikk, men har også verdens beste kaffe.

Saturdays

Saturdays NYC

Abraco i East Village har sykt god kaffe. Sett igjen gubben her mens du går over gata på en av de beste secondhandbutikkene i byen Tokyo 7.

Ground Support  er fab. Her kan du sitte på trestubber og nyte kaffen med Soho´s hipstere.

71 Irwing Place superkoselig cafe. Har ikke fått lov av min bestevenn å dele denne, hun har skrekken for at stedet skal bli fylt opp av nordmenn. Men nå har hun flyttet fra byen, så jeg tar sjansen….

Laduree Soho har verdens vakreste kaker, fantastisk interiør, og er alltid en god ide!

Laduree West Broadway

Laduree West Broadway

Bakeri er et norsk bakeri i Williamsburg med tipp topp kaffe, kaker og interiør.

Bakeri i Williamsburg

Bakeri i Williamsburg

SHOPPING:

Opening Ceremony Dette er den første butikken jeg drar til, for å få et bilde av det nyeste som skjer akkurat nå med klær, vesker, smykker, magasiner og merker. De har smykkemontre formet som flamingoer og andre dyr, og verdens fineste trapp.

Opening Ceremony. Trappa er nå lilla, men det var 150 meter kø der igår pga sneakers limited edition salg.

Opening Ceremony. Trappa er nå lilla, men det var 150 meter kø der igår pga sneakers limited edition salg.

Intermix har mange forskjellige kjente merker, og min favoritt er den på Prince Street. Det er en dyr butikk, men de har ofte ting på salg.

Patricia Field på Bowery! Patricia var stylist for SATC, og har en vanvittig butikk hvor jeg har funnet spektakulære plagg opp igjennom. Her jobber byens mest glamorøse transer. Topp stemning!

Kisan er en vidunderlig vakker islandsk butikk på Greene street som har de fineste klær, bøker, smykker og postkort.

ABC Carpet er verdens beste interiørmekka, og jeg kjenner folk som har grått her inne av lykke.

ABC

ABC Carpet

Casey Rubber Stamps i East Village er en rar og morsom liten butikk hvor de håndlager stempler. Du kan lage ditt eget!

Casey Rubber Stamps

Casey Rubber Stamps

Michele Varian helt spesiell interiør- ting-og tangbutikk like ved Opening Ceremony.

Michele Varian interior

Michele Varian interior

Jeg nevner i fleng flere shoppingmuligheter: Creatures of Comfort for litt avantgarde, Isabel Marant og mange andre fine på Broome street, hele Prince street, Mott Street, Elizabeth street, Bleeker streeet og Meatpacking District er mine favoritter.

Så MÅÅÅÅ du gå på Strand Bookstore, verdens fineste bokhandel.

VINTAGE:

Tokio 7 i East Village er drevet av hippe japanere, og her har jeg kjøpt den eneste Chaneljakka jeg eier til kupp-pris.

Paracelso i Soho har en innehaver som heter Luxor Tavella. Hun er et eventyr som ikke kan beskrives i ord:

Luxor Tavella from Sarah Sitzler on Vimeo.

Church Street Surplus i Tribeca/Chinatown var jeg så heldig å oppdage da jeg var på vintageshopping med kunstner og stilikon Ike Ude. Han er på lista til Vanity Fair over verdens best kledde menn, og vet hva han snakker om.

Ike Ude og meg i vintage frynsejakke fra Church Street Surplus.

Ike Ude og meg i vintage frynsejakke fra Church Street Surplus.

Michael Consignment Shop er en eksklusiv vintagebutikk uptown, der de rike fruene i NYC dumper garderobene sine til oss andre dødelige.

ART:

Så må vi over til kunst. New Yorks feteste, kuleste og mest fantastiske gallerier befinner seg i Chelsea. De ligger mellom 10th og 11th avenue, sånn ca fra 20th-27th street. Her er et fint kart.

Takashi Murakami på Gagosian Gallery ifjor er noe av det beste jeg har sett.

Takashi Murakami på Gagosian Gallery ifjor er noe av det beste jeg har sett.

The High Line er en kunstpark laget på en gammel jernbane, som strekker seg gjennom Chelsea. Veldig fin og inspirerende tur. Olafur Eliasson har akkurat hatt et fantastisk prosjekt her, The Collectivity Project, hvor de besøkende har bygd fantasibygg i hvite legoklosser.

The High Line

The High Line

Så har du de store fantastiske museene Moma, GuggenheimWhitney, The Met osv, men mitt favorittmuseum er New Museum på Bowery. Akkurat passe stort, og alltid spennende utstillinger.

Galleri Sand er det alltid hyggelig å besøke!

Familien Sand er generøse og gode mennesker som gir beng i janteloven. We love.

Familien Sand er generøse og gode mennesker som gir beng i janteloven. We love.

YOGA:

I 2007-08 tok jeg yogalærerutdannelse på Manhattan hos Sri Dharma Mittra. Han er fra Brazil, og har aldri vært i India. Han sier at hvis du kan lære deg å meditere midt i denne støyende byen som aldri sover, så kan du meditere overalt. Han har undervist og hjulpet stressede New Yorkere og elever fra hele verden i over 50 år. Hans daglige master class besøkes av de mest hardcore yogiene og de beste danserne. Jeg skal skrive mer om Dharma Mittra en annen gang, jeg bruker daglig hans enkle teknikker, og det eneste problemet er at jeg ikke klarer å gå til noen andre yogalærere, da alle faller igjennom. Sorry!

Dharma Mittra og jeg 2008.

Dharma Mittra og jeg 2008. #namaste

Til slutt noen ekte New York Moments: 

With Ashley & Mary Kate Olsen at Barney´s. Foto: Tove Midelfart

With Ashley & Mary Kate Olsen at Barney´s. Foto: Tove Midelfart

Rihanna in Prytz leather bracelet.

At Bjarne Melgaard & Sverre Bjertnes exibition @White Columns Gallery

My first tattoos ever @Wooster Street Social Club

My first tattoos ever @Wooster Street Social Club

Lunch with my friends @Bubby´s

Lunch with my friends @Bubby´s

We found a real Banksy!

We found a real Banksy!

Jeg skal være i NYC en periode, så det kommer nok til å dukke opp noen flere ting herfra på bloggen fremover! Jeg er ikke så opptatt av turistgreier, men kan virkelig anbefale en helikoptertur over byen hvis du ikke har vært her før. God tur!

Foto: Camilla Prytz / Artistlife.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *