007 JAMES TROND

Jeg møtte James Trond (24) i sommer da vi sprayet hver vår side av en lovlig vegg i Kristiansand, han lagde graffiti på den ene siden og jeg lagde streetart med sjablonger på den andre. Dette kunne lett endt i en BEEF (overmalingskrig på gatespråket). Jeg bemerker at James Trond er en veldig god maler, grafittien hans ser ut som et kubistisk maleri, han kan virkelig komponere et bilde. Han maler med rull og maling, bruker kun sprayboksen helt til slutt.  Vi rekker akkurat å bli ferdige før lyn og torden setter en stopper for arbeidet. Trond er fra Bergen og er vant til hardt vær. Som oppvokst i graffitimiljøet som ble ansett som småkriminelt, begynte han å interessere seg for lov og rett. I dag studerer han juss, driver silketrykkeri, nettbutikk og rullekafe.

FullSizeRender
Han er mest kjent for Erna-genseren og Bård Hoksrud sjokomelk-genseren, og siste nytt er Trude Drevland totebag:

FullSizeRender_3

FullSizeRender_2

Min dag som #jamestrondpike

DSC_0054 - versjon 2

Rullekafeen startet han sammen med jussvenninnen Celine i fjor. De startet høytidelig i riktig ende med signering av kontrakt og vitner tilstede.  Siden det har det rullet, og overskuddet går til gode saker, f eks Redd Barna, Leger uten Grenser, og annen charity. De har også arrangert Rullefestivalen 3 ganger, med DJ, hiphop og graffitikonkurranser ved den lovlige veggen `Badet`.  I Bergen er politikerne så kule at de har laget en lovlig vegg i hver bydel: Sentralbadet i sentrum, Rothaugen Skole i Sandviken, Nesttun Kulturhus, Loddefjord ungdomshus og U81 i Åsane.

10350552_1541385989482534_5291931325545513601_n

Bergen er jo Norges graffiti-og streetart-hovedstad, og selveste Banksy campet på sofaen hos gode venner back in the day. Han la igjen store verk på rull her, de som var så lure å ta vare på det har solgt verkene for millioner. James Trond syns ikke streetart er særlig utfordrende verken i teknikk eller appell.
Det har alltid vært  beef mellom graffitikunstnere og streetartister, James Trond tegner og forklarer:

Beef: Overmalingskrig /krig
Tag: krusidull
Throwup: enkel rask graffiti 1-2 farger
Piece: et fullblods graffiti mesterverk

FullSizeRender

Du kan sikre deg Ernagenseren og andre godbiter her : http://www.jamestrond.com/
Følg James Trond på instagram  og facebook
Husk å hasjtagg bildene med #jamestrondpiken #yoerna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto: James Trond

FullSizeRender_3

Dette verket av Erna fant jeg et annet sted i Bergen, ikke laget av James Trond, men av Afk.

FullSizeRender_4

James Trond forteller at i Bergen kan du enkelt søke kommunen om å få lage kunst på strømboksene. Du sender forslaget ditt til et telefonnr, og får tildelt en boks med adresse.

FullSizeRender_4

Den lovlige veggen ved Sentralbadet i Bergen, her har Rullefestivalen funnet sted. Den øverste delen er permanent, den nederste har skiftende verk.

Foto: Camilla Prytz/ Artistlife.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *