ROSABLOGG

 

Idag er jeg rosablogger. Og du kan bli kunstsamler for 80 kr.

 

Oktober er rosa måned, og idag lanserer Rosa Sløyfe-aksjonen årets designpin. Den er laget av billedkunstner, billedhogger og maler Nico Widerberg.

Jeg har gledet meg spesielt til å se Nico Widerbergs designpin. Den rosa sløyfen har en satt form og farge, men Nico har skapt sitt eget uttrykk. Den er maskulin og feminin, den er sterk, tydelig, annerledes og renskåret, og jeg syns filosofien hans med evighetssymbolet er veldig fin. Du kan kjøpe Nico Widerbergs designpin her.

image

Dagen før dagen spurte jeg min gamle venn Nico om han kunne si litt om hvordan det er å bruke design og kunst til å fronte en god sak:

” Vi ønsker å bidra og bruke av oss selv for å hjelpe andre. Kreft er en sykdom som angår alle, og det har vært en lang kamp for å komme dit vi er idag med behandling. Jeg håper mitt lille bidrag er med å løfte  Rosa Sløyfe 2015. Det var deg som utfordret meg til å overta stafettpinnen fra ifjor.”

FullSizeRender

Rosa Sløyfe designpin 2015 by Nico Widerberg

Lørdag arrangeres det rosa lunsj mange steder i landet som du kan melde deg på.

Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner og rammer 3000 kvinner hvert år. Én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet.

Takket vært forskning på behandling og tidlig oppdagelse av brystkreft overlever flere enn tidligere. I følge Kreftregisteret lever nesten 90 prosent av alle kvinner som får brystkreft fem år etter at de fikk diagnosen.

Cv Nico Widerberg (2)

Litt 2014 og last year, men ifjor fikk jeg oppdraget med å lage den første designpinen. Temaet for Rosa Sløyfe-aksjonen i 2014 var å leve med uhelbredelig brystkreft. Jeg kjenner altfor mange som er rammet av denne sykdommen. Jeg ble ekstra glad over å høre at designpinen er solgt i 100 000 eksemplarer, og at det ble et betydelig beløp til aksjonen. Det er noen få eksemplarer igjen i Kreftforeningens nettbutikk.

K_foreningen_pin7457_c

Rosa Sløyfe designpin 2014 by Camilla Prytz

bilde

Rosa Sløyfe designpin lansering på Galleri Fineart ifjor. Styreleder i Brystkreftforeningen Olaug Høie Mortensen, Camilla Prytz, Nico Widerberg og Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

Dere kan se mer av Nico Widerbergs kunst på FineArt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *