KLAR TIL HUGG

foto: Emma Sukalic

Har jeg lagt hodet klart på hoggestabben?  Er jeg en kunstner som ligger og later seg mens alle andre er på jobb? Venter jeg på inspirasjon? Poserer jeg? Tror jeg at jeg er noe? Kanskje jeg driver med mindfulness? Teller karbohydrater? Tenker ut nye ideer? Tenker på janteloven? Kommer det noen nett-troll her? Kan jeg leve av kunsten? Er det ikke gøy å leve av hobbyen min? Er jeg i bakrus? Er jeg desperat? En 43 år gammel patetisk kunstner-hipster?

IMG_4235

foto: Emma Sukalic

Jeg hadde ikke trodd jeg skulle si dette, men HEI BLOGGEN! Og hei og takk til dere som leser dette! Jeg heter Camilla Prytz, og på bildet ligger jeg og slapper av på en strand på Sørlandet, der jeg bor. Jeg kommer fra Oslo, er 3/4 dansk i blodet, er snart 44 år, og har jobbet som kunstner og designer i over 20 år. Jeg har laget mange glass og enda flere smykker, det har gått i ett med utstillinger og prosjekter i alle år, og det er ikke så ofte jeg ligger like stille som på bildet.

Før sommeren utfordret Gjyri Helen Werp meg til å begynne å blogge. Jeg sa ja med en gang. Takk Gjyri Helen! GH er ansvarlig redaktør i kvinne digital i Aller Media, og Norges svar på Anna Wintour.

IMG_3867

Foto: Emma Sukalic

Jeg liker å skrive, jeg liker å dele, og jeg tar bilder konstant. Jeg brenner for alt som er ekte, autentisk, tidløst og naturlig. Dette blir en kunst-, design- og kulturblogg. De fleste folk sier til meg i en unnskyldende tone at de ikke har greie på kunst. Vel, det har ikke jeg heller, og jeg skal love å ikke bli en sånn belærende blogger. Jeg hadde en morfar som dro meg med på utstillinger og teater og konserter fra jeg var barn. Kunst beriker livet og gir energi. Dere skal få møte både nye og kjente kunstnere og designere, og høre hvordan de jobber, tenker, lever, kler seg, innreder og spiser. Jeg skal tipse dere om fine utstillinger i inn-og utland, og det blir masse stoff om gatekunst og kunst i offentlig rom. Jeg er med i en streetartcoop selv, og når jeg kommer til en ny by finner jeg alltid ut hvor jeg kan se lokal gatekunst. Videre blir det endel gjør-det-selv-saker, og pimping av gamle ting. Jeg er en samler, og du ser meg ofte i bruktbutikker på skattejakt. Dere skal få bli med meg på jobb, ingen dager er like, jeg tror aldri jeg har hatt en grå hverdag i hele mitt liv. Noen sorte ja, men prøver så godt jeg kan å oppholde meg i lyset og fargene. Det beste med kunstnerlivet er friheten. Og det verste er kanskje den økonomiske usikkerheten. Jeg reiser ca 3 mnd i året, så det blir mange tips om hvor mye gøy du kan oppleve hvis du går dine egne veier utenom guidebøkene. Stil, interiør og mat blir det også, både på luksus- og lavbudsjett, det kan svinge like mye som kunstnerinntekten. Humøret til kunstnere kan jo også være svært skiftende, så det blir også noen tips om hvordan du kan få opp stemningen med musikk, bøker og kloke tanker tenkt av andre enn meg.

Jeg vil gjerne takke flinkeste Sassa Rostad /Pagelook.no som har tatt seg av designet og den tekniske delen av bloggen, og Aller Media, Adlink Media og FineArt, som er mine samabeidspartnere. Og så må jeg takke akkurat deg for at du er innom her og leser. Jeg håper du blir inspirert og engasjert, og at du deler videre og legger igjen ris og ros.

Herved erklærer jeg bloggen for åpnet!

Takknemlige hilsener fra Camilla

Foto: Emma Sukalic

Foto: Emma Sukalic

 

43 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *